Öppen föreläsning: Gör det jämställt – praktiskt jämställdhetsarbete (Stockholm)

Med jämställdhet i praktiken kan vi skapa fler och bättre förutsättningar för barn och ungdomar. Föreläsningen visar på problem och vanliga fällor, men framförallt lyfter vi fram bra sätt att skapa jämställdhet på.

Illustration av Louise Winblad. Från boken ”Gör det Jämställt”

Varmt välkomna all personal i förskola, grundskola och fritidshem. Och alla ni andra som har barn och unga i er närhet och vill lära er mer om jämställdhet. Kanske har du varit på våra tidigare öppna föreläsningar om normkritik? Denna föreläsning går mer på djupet kring jämställdhet (diskrimineringsgrunderna kön och sexualitet). Varmt välkommen igen!

”Föreläsarna var entusiasmerande och lätta att lyssna på! Jag tyckte de ”lekar” och exempel de hade var bra och tänkvärda!”

 

När?
Välj mellan två datum:

Var?
Nya Rågsveds Folkets Hus, Rågsvedstorget 11, (nära tunnelbanestation Rågsved)

Kostnad?
250 kr per person inklusive moms (200 kr ex moms) 

”Stort engagemang, intressanta tankar och frågeställningar.”

Målgrupp
Varmt välkomna all personal i förskola, grundskola och fritidshem! Och alla ni andra som har barn och ungdomar i er närhet eller bara vill lära er mer om jämställdhet.

Mer om föreläsningen

  • Vad är Jämställdhet och genus?
  • I vilka situationer är det vanligt att vi bemöter barn ojämställt?
  • Hur kan vi ge barn fler möjligheter och bättre förutsättningar?

Grundläggande genusteori varvas med humor och vardagsnära exempel på hur ojämställdhet tar sig uttryck och skapas.  Vi utgår från vårt Jämställdhetshjul där vi vänder på de orsaker som skapar ojämställdhet och ger  praktiska förhållningssätt, verktyg och metoder för att skapa fler möjligheter och bättre förutsättningar för alla barn.

Jämställdhetshjulet innehåller metoder som passar lika bra utanför förskolan/skolan. Det handlar om hur vi kan möta barn och unga på ett jämställt sätt men även hur vi kan undvika vanliga fällor som skapar ojämställdhet.

Föreläsningen bygger på boken ”Gör det Jämställt- praktiskt jämställdhetsarbete i förskola,skola och fritidshem” som passar utmärkt att jobba vidare utifrån. Läs mer om boken. 

 

Om föreläsningar med Jämställt
Vi på Jämställt har sedan 2006 erfarenhet att på ett roligt, inspirerande och kunnigt sätt förmedla kunskaper om jämställdhet, normkritisk pedagogik och inkludering. Vi använder oss alltid av upplevelsebaserat lärande på våra utbildningar. Våra föreläsningar är därför aldrig tråkiga, vi pratar om allvarliga saker utan att det känns hopplöst. Bli inte förvånad om du både skrattar och gråter! Vi blandar övningar, filmklipp och personliga erfarenheter för att väcka tankar och engagemang.

”Lättsam och rolig att lyssna till trots ett ”tungt” ämne”

”Ni skapar en delaktighet mellan er och publik. Samt trycker på att man aldrig blir ”fullärd” utan att vi alla måste jobba tillsammans”

 

Föreläsare
Föreläsare är Maria Hulth och David Flato som båda är mycket uppskattade föreläsare med lång erfarenhet av dessa frågor. Läs mer om utbildarna här.

”Engagerade föreläsare som kopplade ihop föreläsningen med situationer i deras eget liv”

Tillgänglighet
Vi vill att våra föreläsningar ska vara tillgängliga. Det går att komma in med rullstol och det finns tillgänglig toalett samt hörslinga. Har du andra önskemål för att föreläsningen ska vara tillgänglig, skicka ett mejl till info@jamstallt.se

Biljetter till föreläsningen
Det går att köpa genom kort eller få det på faktura eller e-faktura. Köpt biljett återlöses ej, gäller även köp via faktura. Köp biljetter här!