Nyhetsbrev juni

Vi vill passa på att tacka alla nya och gamla kunder för en bra termin och hoppas att ni alla njuter av solen och det stundande sommarlovet. Här kommer lite ny jämställdhetsinspiration:

 Nytt material: Jämställdhetspussel om historia

Hur kan vi utveckla jämställdhet som ett kunskapsområde för eleverna. Lägg det nya jämställdhetspusslet tillsammans med elever och kollegor. Pusslet finns att ladda ner gratis på hemsidan under material.

Ny utbildning: Att bli bekräftad – strategier mot härskartekniker

Efter den mycket uppskattade kursen Att få vara med har vi nu tagit fram en ny workshop Att bli bekräftad som handlar om hur vi kan förebygga och motverka att härskartekniker används i skolan. Målet med utbildningen är att ge er metoder för att kunna förändra och skapa positiva sociala förhållningsätt där jämställdhet och ömsesidig respekt råder bland elever och vuxna. Läs mer om kursen under utbildningar.

Jämställdhetstråden- webbaserat verktyg för jämställdhetsarbete i skolan

Jämställdhetstråden börjar ta form. Programmet gör det enkelt att kartlägg, sätta upp mätbara mål och se resultat av ert jämställdhetsarbete. Programmet kommer även innehålla en mäng praktiska metoder. Jämställdhetstråden beräknas vara klart i november och presenteras på Skolforum. Så boka in den 1-3 november redan nu. Vi kommer att finnas i monter A 01:21 och presentera Jämställdhetstråden på scenen Heta hörnet tisdag den 2 nov kl 14:50.

Lästips!

Nu har äntligen David Flatos bok Motivera mera – Möjligheternas pedagogik kommit och går att beställa på bland annat bokus.se eller direkt från oss. Motivera mera är en övnings- och inspirationsbok för lärare i åk 6-9 och i gymnasiet. Boken erbjuder en metod för att få elever att se sina framtidsmöjligheter, bryta mönster och ökar deras självkänsla.

Boken Maktlekar. Det dolda gruppvåldet bland unga är skriven av Sanna Mohr, Stefan Koch och Sannie Wedberg. I maktlekar som tillexempel Gul bil, böghög eller slavlekar ger barn upp sina rättigheter som att slippa bli slagen eller kränkt för att få vara en del av gruppen. Boken synliggör fenomenet maktlekar och lyfter fram strategier för att motverka våld bland unga. Till boken hör ett metodmaterial för arbete tillsammans med eleverna.

Vi önskar er alla en skön sommar!

Kristina Henkel, Jämställt.se

Kommentarer inaktiverade.