Search
Close this search box.

Elevenkät om talutrymme, arbetsro och trygghet

Hur upplever eleverna att talutrymmet fördelas på lektionerna? Enkäten ger även en bild av hur eleverna tänker kring sig själva och att prata i olika situationer samt deras bild av varandra.

Elevenkät om talutrymme, arbetsro och trygghet

Här finns en elevenkät som du kan skriva ut och använda med dina elever. Den handlar om talutrymme, arbetsro och trygghet och genom att låta eleverna fylla i denna kan du som pedagog fånga upp hur eleverna uppfattar arbetsmiljön i klassrummet. Det ger även eleverna möjlighet att få reflektera över sitt egna beteende och hur de kan underlätta för andra att våga prata och ta plats i klassrummet. Enkäten är därför ett bra underlag för att samtala kring arbetsmiljö i klassrummet. 

Enkäten går att analysera utifrån ett könsperspektiv – men det är viktigt att ni som pedagoger inte använder ett resultat till att säga exempelvis; ”killarna/tjejerna i den här klassen tar alldeles för mycket plats”. Det är ni som pedagoger som kan använda resultatet för att analysera varför det är på ett visst sätt och hitta lösningar till att förändra arbetsmiljön till det bättre. Det är aldrig bra att lägga ”skulden” på gruppen tjejer eller killar.

Dela gärna!

LinkedIn
Facebook
Email
Skrivare
Rulla till toppen

Utbildningar

Material