Sök
Stäng denna sökruta.

Om Jämställt

Vi på Jämställt har arbetat med jämställdhet, mångfald, inkludering, hbtq, normmedvetet förhållningssätt och normkritik sedan 2006. Detta genom föreläsningar, handledning, workshops och metod- och materialframställan.

Vi har lång erfarenhet av praktiskt arbete, utbildningar och föreläsningar för många olika sorters verksamheter, och vi har genom åren samarbetat med flertalet myndigheter.

Alla utbildningar kan göras digitalt. Vi har metoderna att engagera publiken oavsett om vi föreläser på plats eller på distans.

Uppskattade föreläsare och misstagens möjligheter

 

Våra föreläsare är väldigt uppskattade och är bra på att läsa av situationer, att anpassa utbildningarna till målgruppen och låter deltagarna komma till tals och diskutera.

För oss är det viktigt att teorier omsätts i praktik och att deltagarna på våra utbildningar känner att de fått mer kunskap både teoretiskt och praktiskt när de går därifrån.

Det är även viktigt att de känner sig peppade och stärkta till att faktiskt vilja förändra. Vi jobbar mycket med utgångspunkten ”misstagens möjligheter” och vill aldrig få människor att känna sig påhoppade eller skuldbelagda.

Vi vet att humor är viktigt för att kunna ta till sig ny kunskap och våga utmana sig själv i nya sätt att tänka. Vi vet också att praktiska och enkla metoder är nyckeln för förändring.

Jämställdhet och normmedvetenhet behöver inte vara svårt och komplicerat, vi gör det möjligt!

Jämställts utbildare

Maria Hulth – Driver Jämställt

Maria Hulth är en av grundarna av Jämställt AB. Hon är expert på jämställdhet, normmedvetenhet, mångfaldsfrågor, tillgänglighet och hbtqi+ och har stor erfarenhet av att arbeta med dessa frågor i praktiken. Maria är utbildad genusvetare och etnolog. Maria har sedan 2006 arbetat med utbildning av skolor, förskolor, företag, organisationer, kommuner och myndigheter kring jämställdhet och normmedvetenhet. Tidigare har Maria arbetet som jämställdhetsexpert på Lärarhögskolan i Stockholm och arbetat med breddad rekrytering på Stockholms universitet. Maria har skrivit boken ”Gör det jämställt” och har exempelvis arbetat med metodmaterial åt Skolverket, Halmstads kommun, Malmö kommun och Forum för levande historia. Maria är en väldigt efterfrågad föreläsare.

Kontakta Mariamaria@jamstallt.se eller 070-536 23 30

David Flato – Driver Jämställt

David Flato är en av grundarna av Jämställt AB. Han är expert på jämställdhet, normmedvetenhet, mångfaldsfrågor, tillgänglighet och hbtqi+, samt har stor erfarenhet av att arbeta med dessa frågor i praktiken. David är från början legitimerad gymnasielärare med genusinriktning. Sedan 2006 har David arbetat med utbildning av kommuner, myndigheter, skolor, förskolor, företag och organisationer kring jämställdhet, icke-diskriminering och normmedvetenhet. Han har skrivit metodboken “Motivera Mera! Möjligheternas pedagogik” och boken “Gör det jämställt” och har exempelvis arbetat med metodmaterial åt Skolverket, Halmstads kommun, Malmö kommun och Forum för levande historia. David är en väldigt efterfrågad föreläsare.

Kontakta Daviddavid@jamstallt.se eller 073-685 44 54

Alla verksamheter tjänar på att skapa fler möjligheter

Jämställts affärsidé har alltid varit att skapa fler möjligheter och att omvandla teorier och lagstiftning till praktik.

För oss handlar jämställdhet och normmedvtenhet om öppna upp människors handlingsutrymme, vad vi kan göra och säga men också hur vi kan påverka våra egna liv, våra arbetsplatser och det samhälle vi lever i.

Forskning visar att alla verksamheter tjänar på att arbeta med jämställdhet, mångfald och normkritik (läs mer om vinsterna här). Jämställt har därför jobbat med dessa frågor sedan 2006 och vi var med från början i utvecklandet av de nya perspektiven normmedvetenhet, normkritik och normkreativitet.

Vi erbjuder långsiktiga, systematiska och hållbara lösningar för alla. Vi är en av Sveriges mest uppskattade föreläsare kring dessa frågor.

Rulla till toppen

Utbildningar

Material