Search
Close this search box.

Tillgänglighet, funktionalitet och normer

Vi lever i ett samhälle som främst är anpassat efter en viss typ av kropp och en viss typ av hjärna. Det gör att många människor får det svårare att delta i samhället eller får det svårare att komma in på arbetsmarknaden.

Det finns mycket vi kan göra för att vi oavsett funktionsvariationer kan få känna oss inkluderade och självklara på arbetsplatsen. Arbetsplatser som inte arbetar med tillgänglighet missar kompetens. Att ha olikheter på arbetsplatsen ger fördelar för både arbetets kvalité och arbetsmiljö. 

I diskrimineringslagen finns bristande tillgänglighet med. Det innebär att arbetsplatser måste se till så att det går att arbeta där oavsett om du har någon funktionsnedsättning eller inte. Det kan handla om allt ifrån ramper, hissar och toaletter till att arbetsmiljön fungerar även om du exempelvis har en npf-diagnos såsom dyslexi, adhd eller autism. Tillgänglighet är ett måste för många men bra för alla! Alla har vi något att vinna på mer tillgänglighet.

Innehåll

Några av de frågor vi går igenom i denna utbildning:

  • Varför är det viktigt med tillgänglighet och vad vinner på att arbete med det?
  • Vad finns det för normer kring funktionalitet och hur påverkar det oss?
  • Hur kan vi skapa en arbetsplats för alla oavsett funktionsvariationer?

Målgrupp

Föreläsningen riktar sig till alla som arbetar inom statliga, kommunala och regionala myndigheter och bolag. Innehållet i utbildningen anpassas för er verksamhet och skräddarsys utifrån era önskemål. Vi utbildar alltifrån mindre arbetsgrupper till hela myndigheter, regioner och kommuner.

Upplevelse- och evidensbaserat lärande

Föreläsningen kan hållas antingen på plats hos er eller digitalt.

Vi använder oss alltid av upplevelsebaserat lärande på våra utbildningar. Vi har utvecklat system som gör det möjligt att engagera publiken oavsett antal deltagare eller om det sker digitalt. Våra föreläsningar är därför aldrig tråkiga, vi pratar om allvarliga saker utan att det känns hopplöst. Bli inte förvånad om du både skrattar och gråter! Vi blandar övningar, filmklipp och personliga erfarenheter för att väcka tankar och engagemang.

För oss är det viktigt att forskning och teorier omsätts i praktik och att deltagarna på våra utbildningar känner att de är mer kunniga både teoretiskt och praktiskt när det går därifrån. Men det är även viktigt att de känner sig peppade och stärkta till att faktiskt vilja förändra. Vi jobbar mycket med utgångspunkten ”misstagens möjligheter” och vill aldrig få människor att känna sig påhoppade eller skuldbelagda. 

Tidsåtgång

Föreläsningen kan ges på 2 timmar, 3 timmar eller som heldag.

För mer information och bokning kontakta oss 

Film: Tillgänglighet är ett måste för många men bra för alla

Dela gärna!

LinkedIn
Facebook
Email
Skrivare
Rulla till toppen

Utbildningar

Material