ÖPPEN FÖRELÄSNING: Normkritik i praktiken – för ett inkluderande bemötande

NY INFORMATION:
> Alla biljetter har skickats till den mejladress ni anmälde er med. Har du inte fått ett mejl med biljetter kan du kolla skräpposten och sedan kontakta oss på: info@jamstallt.se

> Föranmälan via webben är nu stängd men det går bra att köpa biljetter på plats genom swish eller mot faktura! Kom i god tid om du ska köpa biljett på plats.

> Föreläsningen börjar kl 18.30. Kom senast 18.20 för att hinna komma in i tid.

 

Att alla människor är lika mycket värda är de allra flesta överens om. Men hur ser det ut i praktiken? Känner sig alla lika mycket värda? På den här föreläsningen vrider vi och vänder på de normer som skapar ojämlikhet och olika villkor. Ofta skapar vi begränsande normer utan att vi tänker på det. Varmt välkomna all personal i förskolan, grundskolan och gymnasiet! Och ni andra som har barn och ungdomar i er närhet som vill lära sig mer om ett normkritiskt förhållningssätt. Kanske har du varit på våra tidigare öppna föreläsningar om jämställdhet? Denna föreläsning har ett bredare fokus, varmt välkommen igen! 

”Föreläsarna var entusiasmerande och lätt att lyssna på! Jag tyckte de ”lekar” och exempel de hade var bra och tänkvärda!”

När?
Den 30 januari 2018 kl 18:30-20:30

Var?
Åsö vuxengymnasiums aula – Blekingegatan 55, Stockholm

Kostnad?
200 kr per person inklusive moms (160 kr ex moms)

”Stort engagemang, intressanta tankar och frågeställningar.”

Vad är normkritik?
Att bemöta medmänniskor på ett inkluderande och jämlikt sätt är grunden i arbetet med normkritik. Att ha ett normkritiskt perspektiv innebär att tänka utanför boxen, att synliggöra och problematisera normer vilket leder till ett inkluderande förhållningssätt där fler möjligheter skapas.

Om föreläsningen
Vi på Jämställt har över tio års erfarenhet att på ett roligt, inspirerande och kunnigt sätt förmedla kunskaper om jämställdhet, normkritisk pedagogik och inkludering. Vi använder oss av upplevelsebaserat lärande och låter exempelvis deltagarna spela ett bingo-spel för att synliggöra normer- ta gärna med smartphones om ni har! Dessutom får deltagarna prata i bikupor vid flertalet tillfällen under föreläsningen och göra praktiska övningar som ger aha-upplevelser.

På föreläsningen varvas grundläggande teori med humor, praktiska övningar och vardagsnära exempel på hur olika normer påverkar oss och särskilt barn och elever. De olika diskrimineringsgrunderna kopplas ihop och ni får kunskap om hur de samverkar och de mekanismer som ligger bakom och skapar ojämlikhet. Vi har alla med oss olika erfarenheter och värderingar som påverkar vårt bemötande av varandra – ofta omedvetet.
Varmt välkomna all personal i förskolan, grundskolan och gymnasiet! Och ni andra som har barn och ungdomar i er närhet eller bara vill lära er mer om normkritik. Kanske vill ni undersöka om din arbetsplats är i behov av kunskaper kring normer?

”Inga pekpinnar, men många nya tankar!”

Föreläsare
Föreläsare är Maria Hulth och David Flato som båda är mycket uppskattade föreläsare med lång erfarenhet av dessa frågor. Läs mer om utbildarna här.

Tillgänglighet
Vi vill att våra föreläsningar ska vara tillgängliga. Föreläsningen kommer att hållas i Åsö gymnasiums aula. Det går att komma in med rullstol och det finns en tillgänglig toalett. Tyvärr saknas det hörslinga men vi kommer att hyra detta om behovet finns. Anmäl därför behov av hörslinga i vårt anmälningsformulär.

Anmäl dig snarast genom att fylla i detta formulär!