Öppen (digital) kvällsföreläsning 24 november: Gör det jämställt – praktiskt jämställdhetsarbete

Den 24 november kl. 18:30 – 20:30 anordnar vi en öppen digital föreläsning för alla som möter barn. Med jämställdhet i praktiken kan vi skapa fler och bättre förutsättningar för barn och ungdomar. Föreläsningen visar på problem och vanliga fällor, men framförallt lyfter vi fram bra sätt att skapa jämställdhet på. Perfekt fortbildning för personal i förskolan, skolan och alla andra som arbetar med barn! 

När?
Onsdagen, den 24 november 2021 kl. 18:30 – 20:30

Föreläsningen bygger på vår bok ”Gör det Jämställt” som har uppdaterats efter de nya läroplanerna som gäller från 2022, där bland annat samtycke och relationer lyfts fram tydligare.  Vi blandar inskick från publiken, filmklipp och personliga erfarenheter för att väcka tankar och engagemang. Vi använder oss alltid av upplevelsebaserat lärande på våra utbildningar – även de digitala. Våra föreläsningar är därför aldrig tråkiga, vi pratar om allvarliga saker utan att det känns hopplöst. Bli inte förvånad om du både skrattar och gråter!

Låt hela förskolan eller skolan delta i föreläsningen som en del av er fortbildning. Det går bra att antingen visa föreläsningen på helskärm eller låta personalen delta hemifrån eller i mindre grupper. Det går även att köpa biljetter till enstaka personer och passar även dig som möter barn privat.

Vi har i många år erbjudit föreläsningar runt om i Sverige  – som alltid har blivit fullsatta!

Med den digitala formen kan vi erbjuda föreläsningen till alla i hela Sverige samtidigt.

”Den bästa digitala föreläsning jag har varit på!”

När?
Onsdagen, den 24 november 2021 kl. 18:30 – 20:30

Kostnad?

  • 3500 kr per verksamhet upp till 50 personer
  • 6000 kr per verksamhet över 50 personer
  • 250 kr per person

Var?
Via den digitala plattformen ”Samba”. Inga nedladdningar krävs utan visas direkt i webbläsaren. Ni får länken och instruktioner i en PDF när ni köper biljetten.

”Stort engagemang, intressanta tankar och frågeställningar.”

Målgrupp
Varmt välkomna till all personal i förskola, skola, fritidshem och annan verksamhet med barn! Och alla ni andra som har barn och ungdomar i er närhet eller bara vill lära er mer om jämställdhet.

Mer om föreläsningen

  • Vad är Jämställdhet och genus?
  • I vilka situationer är det vanligt att vi bemöter barn och ungdomar ojämställt?
  • Hur kan vi ge barn och ungdomar fler möjligheter och bättre förutsättningar?
  • Hur kan vi jobba med barn och ungdomar kring samtycke?

Grundläggande genusteori varvas med humor och vardagsnära exempel på hur ojämställdhet tar sig uttryck och skapas.  Vi utgår från vårt Jämställdhetshjul där vi vänder på de orsaker som skapar ojämställdhet och ger  praktiska förhållningssätt, verktyg och metoder för att skapa fler möjligheter och bättre förutsättningar för alla barn och ungdomar.

Jämställdhetshjulet innehåller metoder som passar lika bra utanför skolan. Det handlar om hur vi kan möta barn och unga på ett jämställt sätt men även hur vi kan undvika vanliga fällor som skapar ojämställdhet.

Föreläsningen bygger på boken ”Gör det Jämställt- praktiskt jämställdhetsarbete i förskola, skola och fritidshem” som passar utmärkt att jobba vidare utifrån. Läs mer om boken. 

Om föreläsningar med Jämställt
Vi på Jämställt har sedan 2006 erfarenhet att på ett roligt, inspirerande och kunnigt sätt förmedla kunskaper om jämställdhet, normkritisk pedagogik och inkludering. Under pandemin har vi ställt om nästan hela vår föreläsningsverksamhet till den digitala formen med fantastiska utvärderingar. Vi har tagit fram ett koncept där deltagarna engageras och är delaktiga.

”Väckte många tankar. Satte fingret på det som är svårt och gav ökad kunskap kring begrepp, både i teori och praktik.”

”Viktiga frågor som ni belyste med engagemang och stor kunskap. Bra med konkreta tips kring hur vi pedagoger kan arbeta utifrån jämställdhetshjulet.”

”Engagerade och kunniga föreläsare. En bra blandning av föreläsning, uppgifter och filmer. Bra val av filmer.”

Föreläsare
Föreläsare är Maria Hulth och David Flato som båda är mycket uppskattade föreläsare med lång erfarenhet av dessa frågor. Läs mer om utbildarna här.

”Engagerade föreläsare som kopplade ihop föreläsningen med situationer i deras eget liv”

Tillgänglighet
Vi vill att våra föreläsningar ska vara tillgängliga. Har du önskemål för hur den digitala föreläsningen ska vara tillgänglig för dina behov, skicka ett mejl till info@jamstallt.se