Öppen föreläsning 24 mars

Den 24 mars kl. 18:00 – 20:00 anordnar vi den öppna digitala föreläsningen ”En verksamhet för alla – inkludering och normmedvetenhet i praktiken” för alla som möter barn och unga. Med ett inkluderande bemötande kan vi skapa fler och bättre förutsättningar för barn och ungdomar. Föreläsningen visar på problem och vanliga fällor, men framförallt lyfter vi fram hur vi kan bli normmedvetna och skapa en verksamhet för alla. Perfekt fortbildning för personal i förskolan, skolan, föreningar och alla andra som möter barn och unga. 

När och hur?

Torsdagen den 24 mars 2022 kl. 18:00 – 20:00 via vår plattform Samba – inga nedladdningar krävs. Föreläsningen körs direkt i webbläsaren.

Låt hela verksamheten delta i föreläsningen som en del av er fortbildning. Det går bra att antingen visa föreläsningen på helskärm eller låta personalen delta hemifrån eller i mindre grupper. Det går även att köpa biljetter till enstaka personer och passar även dig som möter barn privat.

Vi har i många år erbjudit föreläsningar runt om i Sverige  – som alltid har blivit fullsatta! Med den digitala formen kan vi erbjuda föreläsningen till alla i hela Sverige samtidigt. Var du på vår öppna föreläsning i höstas om jämställdhet? Den här föreläsningen har ett bredare perspektiv och tar upp fler diskrimineringsgrunder.

Mer om innehållet

Att alla människor är lika mycket värda är de allra flesta överens om. Men hur ser det ut i praktiken? Känner sig alla lika mycket värda? På den här föreläsningen vrider vi och vänder på de normer som skapar ojämlikhet och olika villkor. Ofta skapar vi begränsande normer utan att vi tänker på det. Föreläsningen kommer att varva teori kring lagar och planer som rör värdegrundsarbetet med övningar och diskussioner. Med humor och vardagsnära exempel visar vi hur olika normer påverkar barn och unga och ger tips på hur vi med små medel kan skapa förändring. De olika diskrimineringsgrunderna kopplas ihop och ni får kunskap om hur de samverkar och de mekanismer som ligger bakom och skapar ojämlikhet.

Vi har alla med oss olika erfarenheter och värderingar som påverkar vårt beteende och bemötande av barn och kollegor – ofta omedvetet. Det ojämlika bemötandet får konsekvenser för barnens utveckling och identitetsskapande.

Upplevelsebaserat lärande

Vi blandar övningar, inskick från publiken, filmklipp och personliga erfarenheter för att väcka tankar och engagemang. Vi använder oss alltid av upplevelsebaserat lärande på våra utbildningar – även de digitala. Våra föreläsningar är därför aldrig tråkiga, vi pratar om allvarliga saker utan att det känns hopplöst. Bli inte förvånad om du både skrattar och gråter! Vi låter exempelvis deltagarna spela ett digitalt bingospel som bygger på övningen ett-steg-fram för att ge aha-upplevelser och visa på privilegier.

”Den bästa digitala föreläsning jag har varit på!”

När?

Torsdag, den 24 mars 2022 kl. 18:00 – 20:00

Kostnad?

  • 3500 kr per verksamhet upp till 50 personer (inklusive moms)
  • 6000 kr per verksamhet över 50 personer
  • 250 kr per person

Var?

Via den digitala plattformen ”Samba”. Inga nedladdningar krävs utan visas direkt i webbläsaren. Ni får länken och instruktioner i en PDF när ni köper biljetten.

”Stort engagemang, intressanta tankar och frågeställningar.”

Målgrupp

Varmt välkomna till all personal i förskola, skola, fritidshem, idrottsföreningar och andra verksamhet som möter barm och ungdom! Och alla ni andra som har unga i er närhet eller bara vill lära er mer om normer och inkludering.

Om föreläsningar med Jämställt

Vi på Jämställt har sedan 2006 erfarenhet att på ett roligt, inspirerande och kunnigt sätt förmedla kunskaper om jämställdhet, normkritisk pedagogik och inkludering. Under pandemin har vi ställt om nästan hela vår föreläsningsverksamhet till den digitala formen med fantastiska utvärderingar. Vi har tagit fram ett koncept där deltagarna engageras och är delaktiga.

”FANTASTISK föreläsare och FANTASTISKT bra och tankeväckande innehåll! Både skratt och gråt, många tankar.”

”Superbra att det var interaktivt, dvs. en blandning av prat och spel. Mycket bra och engagerande övningar!”

”Engagerade och kunniga föreläsare. En bra blandning av föreläsning, uppgifter och filmer. Bra val av filmer.”

Föreläsare

Bild på Maria och David

Föreläsare är Maria Hulth och David Flato som båda är mycket uppskattade föreläsare med lång erfarenhet av dessa frågor. Läs mer om utbildarna här.

”Engagerade föreläsare som kopplade ihop föreläsningen med situationer i deras eget liv”

Tillgänglighet
Vi vill att våra föreläsningar ska vara tillgängliga. Har du önskemål för hur den digitala föreläsningen ska vara tillgänglig för dina behov, skicka ett mejl till info@jamstallt.se