Nyhetsbrev december

Tack alla pedagoger som vi har mött och som delar med sig av tips och idéer. En sån idé var att vidareutveckla vårt Möjlighetsmemo och trycka upp de underbara leksaksfotografierna från spelet till affischer. Sagt och gjort, nu finns det sex rykande färska affischer med olika motiv i vår butik.

Möjlighetsaffischerna
Nu har vi sex olika affischer som alla är snygga, fantasifulla leksaksfotografier som utmanar normer. Möjlighetsaffischerna är i A3 format och såklart tryckt på miljövänligt papper. Affischerna är paketerade i rullar med tre motiv i varje. Tre affischer kostar 170kr och alla sex motiven kostar 250kr. Affischerna hittar du i vår butik. Till affischerna följer samtalsfrågor för dig som inte bara vill ha en snygg affisch utan även diskutera jämställdhet och normkreativitet.  Se affischerna här.

Ny app som mäter taltiden
Nu finns det en app, Gendertimer, som mäter taltiden fördelat på gruppen kvinnor och män. Resultatet presenteras viktat för antal kvinnor och män i gruppen. Något att använda på nästa lektion och möte? Appen är gratis att ladda ned till smarta telefoner och finns även som en hemsida.

Grattis Finland!
Vi vill även säga bra jobbat och grattis till Finland som nu har röstat för könsneutrala äktenskap. Läs mer här.

Fler möjligheter för barn
Har ni sett årets leksakskataloger från exempelvis  BR & Toys ’R’ Us. samt Ica och Åhléns reklam för luciakläder? Äntligen har företagen tagit åt sig av kritiken från barn och vuxna om könsstereotyper och skildrat lek som den är, det vill säga att killar och tjejer leker tillsammans med utklädningskläder och lego med mera. Till nästa år önskar vi att leksaksföretagen även ifrågasätter vithetsnormen, som Åhléns har gjort på sin lucia reklam.

Nytt år, mer utbildning!
Snart tar vi klivet till år 2015 och det är redan nu dags att boka in årets utbildning. Hur går det med ert arbete med jämställdhet, normkritk och likabehandling? Kanske behöver ni handledning, få kunskapspåfyllning eller få veta hur ni kan införa nolltolerans mot så kallat ”skojbråk” och varför det är viktig? Eller fördjupa era kunskaper i hur ni kan arbeta på ett normkritiskt sätt med barn och elever? Ring oss gärna så berättar vi mer och delar med oss av vår erfarenhet av vad som är förutsättningarna för att skapa ett långsiktigt och hållbart förändringsarbete. Tel: 073-685 44 54 eller mejl: info@jamstallt.se

Ung och transsexuell i skolan
De senaste åren har antalet barn som ansökt om könsidentitetsutredning ökat mycket kraftigt. För att må bra behöver barnen kunna vara öppna med sin identitet och känna sig trygga i den skola där de går. Läs mer och få tips här.

Månadens tips
Kommer från ett barn som vi träffade på en förskola:
”Sätt upp en regnbågsflagga i hallen, så känner sig fler personer och familjer välkomna och sedda.” Vi håller med. Sätt upp symboler och bilder på ditt jobb som får fler att känna sig inkluderade.

Till sist vill vi önska er alla
Glad jul, Chanuka, vinterhelger och ett strålande nytt år!

 

 

 

Kommentarer inaktiverade.