Nyhetsbrev november

Nu är föräldraledigheter och tjänstledigheter slut hos oss på Jämställt! Lagom till att alla löv ligger på marken hälsar vi Kristina och Maria tillbaka på heltid efter föräldraledighet och tjänstledighet! Detta betyder att vi framöver kommer att få ännu mer gjort och vi ser fram emot att få jobba tillsammans igen.

Ny forskning om könsstereotyper i media
Att media skildrar män och kvinnor olika är inte nytt. Tidigare forskning visar exempelvis att i 83 procent av de politiska nyheterna i världen är det en man som uttalar sig. När kvinnliga politiker väl skildras är fokus ofta på utseende och privatliv, istället för på politik.
Förut har en trott att orsaken till snedvridningen bland annat är de individuella journalisternas inställning. Den uppfattningen får nu revideras. I en ny doktorsavhandling ”Gendering in Political Journalism” av Liudmila Voronova vid Örebors universitet visar att problemet är den situation som journalisterna befinner sig i. Journalisterna själva är ofta medvetna och vill inte återge stereotypa skildringar av kön, men hamnar ändå där på grund av marknadskrafter och hur den politiska spelplanen ser ut. Läs mer här

Jämställt ger rabatt året ut!
Vi fortsätter firandet av vårt 10-års jubileum! Vi ger 10 procents rabatt på alla utbildningar som bokas resten av året. För utbildningar som bokas och utförs under 2014 ger vi hela 20 % rabatt, så passa på att boka in ett föreläsningstillfälle i november och december. Det finns fortfarande lediga datum.

Prova på våra utbildningar – LunchWebinarium om normkritik!
Är du nyfiken på våra utbildningar och vill kolla om detta är något som passar din verksamhet? Nu testar vi på Jämställt att köra en 30 minuters inspirationsföreläsning om normkritik via Skype med efterföljande frågestund på 15 minuter. LunchWebinaret passar alla olika sorters verksamheter och ger en hint om vad en längre föreläsning anpassad efter er verksamhet kan se ut. LunchWebenariet kostar enbart 100 kr exklusive moms.

Datumet för lunchWebenariet är torsdagen den 20 november mellan klockan 12:00-12:45.

Är du intresserad? Skicka ett mejl till info@jamstallt.se med ditt namn, din verksamhet och ditt skypenamn. Vi behöver även din fakturaadress för att kunna skicka en faktura. Vi kommer att lägga till dig till Jämställts Skype och ringa upp dig strax innan 12 den 20 november. Anmäl dig senast måndagen den 17 november.

Snart är det jul! Köp dina julklappar hos oss!
Passa på att köpa julklapparna hos oss. Till barnen är memoryspelet en uppskattad present. Känner du någon som nyss blivit förälder eller har en vän som du tror är intresserad av ett jämställt föräldraskap så är boken ”Ge ditt barn 100 möjligheter istället för 2” en perfekt julklapp.

Funderar du på vad du ska ge din personal i julkapp? För pedagoger så är böckerna ”En jämställd förskola och skola” och ”Motivera mera – Möjligheternas pedagogik” bra och peppande julklappar! Eller varför inte filmen ”För en jämställd skola”!
Fram till jul finns nu möjligheten att köpa vårt material som prisvärda paketerbjudanden!
Paket 1) Möjlighetsmemo + bok 100 möjligheter istället för 2 Pris 290 kr (ordinarie pris 370 kr)
Paket 2) Böckerna: Motivera mera+ En jämställd förskola & skola
+ Filmen: För en jämställd skola Pris 350 kr (ordinarie pris 420 kr)

Till butiken

Nu har vi blivit bättre på att hantera stora beställningar! Vid större beställningar levereras paketet till dörren och det går att spåra och ha kontroll på försändelserna. Det går snabbt och enkelt!

Jämställt i internationell media
Under hösten har svenskt jämställdhetsarbete uppmärksammats i internationell press. Jämställt intervjuades i en artikel i Newsweek om ”hen” och normkritk: ”The Three Letter Word Driving a Gender Revolution”. Flera medier plockade upp nyheten som exempelvis artikeln ”Sweden’s new gender neutral pronoun is a step towards equality, and it’s catching on quickly” i Bustle.

Det är spännande att läsa hur det svenska jämställdhetsarbete beskrivs internationellt och vi på Jämställt är stolta över att Sverige är det land som ofta framställs som föregångare inom området. Det finns många goda exempel från detta land men som ni vet finns det fortfarande mycket kvar att göra. Vi har främst föreläst i Sverige men har även varit i Norge, Finland och Italien. Vi sitter just nu och klurar på hur vi kan sprida våra kunskaper och metoder till fler länder.

Kommentarer inaktiverade.