Nyhetsbrev augusti 2014 – NY HEMSIDA

Nyhetsbrev augusti 2014 – NY HEMSIDA
Vi drar igång höstterminen 2014 med att lansera vår nya fina hemsida! Allt bra som fanns på vår förra sida hittar du även här men nu på ett bättre och snyggare sätt. Vi vill passa på att tacka Elin Häggberg som har lagt ner mycket tid, tålamod och kärlek på att bygga den nya hemsidan.

Lästips!
I augusti släpptes boken ”Hur gör prinsessor – genusarbete och normkritiskt tänkande i förskolan” som är ett handledningsmaterial till Per Gustavssons böcker. Boken är skriven av Magdalena Hulth och Hedda Schönbäck. Den här boken är en inspirationskälla med teori, diskussionsfrågor, uppslag, övningar och idéer. Författarna vill visa att genuspedagogiskt arbete i förskolan kan ses som ett ständigt rådbråkande av normer och att Per Gustavsssons böcker kan vara till stor hjälp i arbetet med att försöka ompröva sina egna och barnens idéer om vad som går an och inte. Målsättningen är att komma bort från förutfattade meningar och fasta normer. Fokus ligger på vilka associationer, värderingar och frågor som väcks i mötet mellan pedagoger, barn och böcker. Författarna lyfter också fram bildernas betydelse, eftersom det är det språk som är mest tillgängligt för de yngsta läsarna. Läs mer!

Vi på Jämställt är stolta över att en av författarna, Magdalena Hulth, vikarierade hos oss under förra året när Maria och David var föräldralediga.

Ny utbildning för yrkeslärare på gymnasiet!!
Vi på Jämställt har under tre år utbildat yrkeslärare på Praktiska gymnasiets skolor runt om i Sverige. Nu lanserar vi dessa uppskattade utbildningsdagar för alla yrkeslärare! Utbildningsdagarna har pedagogik i fokus utifrån två teman; hur vi kan motivera eleverna och hur vi kan praktisera skolans värdegrund. Utbildningen passar både för yrkeslärare som inte har lärarexamen – och är då ett utmärkt sätt att stärka lärarnas pedagogiska kompetens – och som för en fördjupning för utbildade yrkeslärare. Läs mer i vår pdf här.

Allt fler förskolor diskuterar ”fri lek”
Många förskolor diskuterar just nu barnens fria lek, dess för- och nackdelar. Vem är det som egentligen bestämmer med vad och vem barnen leker? Hur fri är egentligen den fria leken? Läs mer om fri lek på vår hemsida genom att klicka här.

Lilla Genushäftet 2.0
Lilla genushäftet ger en bra och enkel kunskapsgrund kring genus och jämställdhet. Forskaren Maria Hedlin har skrivit den och vill tillsammans med oss sprida den till så många som möjligt. Så klicka på länken för att läsa den och ladda ned den om du vill: Lilla genushäftet 2.0 pdf 

Nu hjälper vi företag och organisationer än mer
Vi har alltid utbildat företag och organisationer som kontaktat oss. Nu vill vi kunna nå ut till ännu fler. På vår nya hemsida har vi därför lagt till material, information och utbildningar specifikt för företag och organisationer. Vi kommer fortsätta att lägga till mer gratis material, så kolla in materialsidan på vår hemsida då och då. www.jamstallt.se/material

Följ oss på Facebook och Instagram!
Jämställt finns på Facebook och på Instagram. Där lägger vi kontinuerligt upp relevanta artiklar, tipsar om metoder och svarar på frågor!
Följ oss på facebook!
Följ oss på instagram!

Maria Hulth, David W Flato & Kristina Henkel

Kommentarer inaktiverade.