Nyhetsbrev maj

Hej!

Har du också tänkt på att det händer mycket positiva saker för jämställdheten i Sverige just nu? Jämställdhetsfrågor har under den här våren fått ett genombrott inom den politiska arenan, bland människor ute på gatorna, men också på nätet och det debatteras i det offentliga rummet. Jämställdhet har tagit en större plats och det tycker vi så klart är jättebra!

Region Värmland har tagit fram en gratis handbok i jämlik kommunikation. Den är normkritisk och inkluderande. ”Den här handboken finns för att inspirera till en mer jämlik kommunikation. Samhället styrs till stor del av invanda normer. Därför krävs medvetna ordval och bildkompositioner. Varje läsare, lyssnare och mottagare har rätt att känna sig inkluderad, värdefull och sedd.” Läs den här: www.jamstallt.se/docs/jamlik-kommunikation.pdf

Om ni inte redan tagit del av 1 is 2 Many som är en kampanj för att motverka sexuella övergrepp och kommer direkt från Vita Huset kan ni hitta den genom länken här: http://www.youtube.com/watch?v=xLdElcv5qqc

Snart är det äntligen sommar men vi på Jämställt blickar redan framåt mot hösten och alla människor vi kommer att få möjligheten att träffa under vårautbildningar och prata jämställdhet med. Vill ni bredda er kunskap om praktiskt jämställdhetsarbete och normkritik är vi aldrig längre än ett mejl eller telefonsamtal bort. Du kan läsa mer om våra utbildningar på vår hemsida och där finns också en hel del gratis material att använda sig av: www.jamstallt.se

Glada hälsningar från oss på Jämställt!

Kommentarer inaktiverade.