Nyhetsbrev april

Även om det fortfarande ligger snö och is på en hel del ställen så är ju ändå våren här! Vi har haft fullt upp sedan sist. Vi har anställt en ny medarbetare – Karin Åkerman – som har hand om vår administration och våra kundkontakter. Har ni frågor om våra utbildningar så kontakta gärna henne på kontakt@jamstallt.se

Lästips! I Dagens nyheter kunde vi i förra veckan läsa en debattartikel där Gunilla Molloy, docent i svenska med didaktisk inriktning vid Stockholms universitet, skrev om att det inte är skolans fel att pojkars läsförmåga försämras. Pojkar läser ogärna skönlitteratur eftersom det anses omanligt men därmed får de svårare att förstå andra människor menar Gunilla Molloy. Läs hela artikeln här!

Detta är ännu en orsak till att ett aktivt genusarbete behövs i förskolor och skolor för att långsiktigt kunna förändra normer kring manlighet. Jämställdhetsarbete handlar ju som ni vet lika mycket om att ge fler möjligheter till pojkar som till flickor.

Månadens metodtips! Många har tröttnat på Lisa och Kalle! Skaffa er en namnbank så att ni kan variera namnen och inkludera olika sorters erfarenheter. Slentrianmässigt så använder vi de första namnen som vi kommer på när vi ger exempel vilket kan leda till att vi befäster normer. Skaffa dig en ”namnbank” och lär dig minst 10 olika sorters namn som du kan använda dig av. Det är även viktigt att använda namnen i olika kombinationer och situationer så att normer och föreställningar kan utmanas.

Nya utbildningar! Vi har en ny elevutbildning! Den riktar sig till alla elever från årskurs 4 och upp till gymnasiet!

 Tävling Vi vet efter att ha handlett så många pedagoger runt om i Sverige att ni sitter på mängder av tips, metoder och idéer för att arbeta med likabehandling, jämställdhet och normkritik. Skicka in era bästa tips till oss på info@jamstallt.se De bästa tipsen publiceras i nästa nyhetsbrev och vinnaren får en valfri bok, film eller ett memoryspel. Läs mer om vårt material!

 

Lycka till i ert arbete med jämställdhet och likabehandling!

Kristina, David och Maria

Kommentarer inaktiverade.