Nyhetsbrev februari

Nytt år och vi har rivstatade med att utbilda förskolor och skolor i Gagnef, Södermalm, Kungsholmen, Värmdö, Malå, Jönköping och Rinkeby-Kista. Behöver ni också kunskapspåfyllning eller handledning så skräddarsyr vi den gärna utifrån era behov och önskemål. Kanske vill ni lära er mer om ett normkritiskt förhållningsätt?

Glädjande nyheter I januari i år togs äntligen tvånget om sterilisering vid könsbyte bort i Sverige och i både Frankrike och Storbritannien är det nu möjligt för alla all gifta sig oavsett sexuell läggning – det är vi glada för!

Konferens om elevhälsa Nu under våren har vi möjlighet att bjuda in till en konferens om elevhälsa där vår Kristina Henkel pratar om hur ett jämställt perspektiv i skolan gör att eleverna mår bättre och även kommer kunna få bättre betyg. Stockholm 11 april och i Göteborg 31 maj. Läs mer och anmäl dig här: teknologiskinstitut.se

Skolministeriet UR har intervjuat vår David Flato i Skolministeriet om vad ett normkritiskt perspektiv innebär både när det gäller bemötande och hur du som lärare lägger upp din undervisning. Se programmet här!

Utlottning av bokpaket Nu efterlyser vi era bästa jämställdhets- och normkritiktips! Posta dem på vår facebooksida, senast den 20 mars och var med i utlottningen av ett bokpaket som består av böckerna: En jämställd förskola & skola och Motivera mera! Möjligheternas pedagogik Läs mer om de båda böckerna här: http://www.jamstallt.se/docs/material.htm – En

Nytt material Vi kan prata hur mycket som helst om alla människors lika värde men tills sist väger våra handlingar tyngre än orden. Kolla in vår hemsida under material där vi lagt upp nytt dokument om hur du kan förklara vad jämställdhet är för barn och elever och även vad ett normkritiskt perspektiv innebär.

 

Lycka till i ert arbete med jämställdhet och likabehandling!

Kristina, David och Maria

Kommentarer inaktiverade.