Nyhetsbrev december

När vi tillsammans agerar kan vi göra skillnad och skapa förändring. Ingen har väl missat att Leklust, BR och Toys R Us leksakskatalog inte är så könsstereotyp som vanligt? Ett resultat av alla er barn och vuxna som har hört av sig till företaget. Läs mer och diskutera gärna med era barn och elever.

Möjlighetsmemo

Nu är vårt Möjlighetsmemo klart. Det är ett memoryspel som på ett snyggt och roligt sätt leker med idéer om vad som är möjligt. I fantasin behöver vi inte begränsas av stereotyper om vem som är hjälte, hur tjejer och killar ska vara eller hur kärlek ska se ut. Äventyret kan vara både i hemmet, världen och i rymden. Alla kan vara hjältar och samtidigt bjuda en vän på te. Alla olika känslor får plats. Med hjälp av leken kan vi upptäcka nya egenskaper och prova nya roller. Spela memoryspelet där det är möjligt att rida på en dinosaurie, dyka i slajm och där bebisar är superhjältar! Läs mer om Möjlighetsmemo det kostar 150 kr och finns att beställa här.

Motivera mera! möjligheternas pedagogik

Äntligen har vi fått in den efterlängtade boken: Motivera mera! Med olika motivationsstrategier kan elevernas motivation gå från obefintlig till en långvarig inre motivation som stärker deras självkänsla. Boken är späckad med praktiska tips och metoder. Perfekt för alla lärare som har skoltrötta elever. Boken riktar sig till lärare på högstadiet och gymnasiet och innehåller en CD så att allt material enkelt kan skrivas ut och användas i klassrummet. Pris: 180 kr här. Sagt om boken: ”Matnyttigt med många tankeväckande övningar, jag förstår nu varför mina strategier för att få eleverna engagerade inte har fungerat.” Mattias gymnasielärare

En jämställd förskola & skola

En annan glad nyhet är att vi har uppdaterat boken En jämställd förskola & skola och lagt till nya stycken om: normkritik, normkreativitet, misstagens möjligheter, ordet Hen och att diskutera jämställdhet med barn! Boken kostar 180 kr och du beställer den här. Sagt om nya upplagan: ”Äntligen kommer denna praktiska bok för skolan!” Anette lärare

SCB: På tal om kvinnor och män

Statistiska centralbyrån har kommit med en ny statistik om jämställdhet i På tal om kvinnor och män. här. Det går trögt för jämställdheten och löneskillnaderna mellan kvinnor och män har ökat och skillnaden mellan tjejers och killars betyg är fortfarande stor. Därför behöver vi alla fortsätta vårt arbete för mer jämställdhet!

 

bästa hälsningar från

Kristina Henkel, Maria Hulth och David W Flato

Kommentarer inaktiverade.