En rättvisare framtid

Vi gratulerar Olika förlag för rättviseförmedlingens fina pris med motiveringen: “Med en vision om ett öppnare, mer rättvist och mer inkluderande samhälle gör årets vinnare av Rättvisepriset en insats för att fler barn ska känna igen sig i böcker, skapa sig en positiv självbild och på så sätt bli delaktiga i samhället.” Läs mer och beställ Olika förlags fantastiska barn och ungdomsböcker på: Olika.nu.

Motivera mera!

Kom på föreläsning. David Flato håller den mycket populära föreläsningen Motivera Mera! om olika sätt att motivera elever och därmed öka deras självkänsla och studieresultat. Göteborg 22 mars, Örebro 19 april, Uppsala 3 maj. Sagt om föreläsningen: ”Viktigt!” ”Inger hopp om att det går att vända negativa mönster för eleverna!” ”Metoderna är enkla men ger otroligt mycket!” Läs mer och boka en biljett här!.

Mera Hen:

Diskussionen om ordet hen väcker starka känslor, vi har debatterat i Kvällsöppet på TV4 och publicerat en artikel på Newsmill som du kan läsa här: http://www.newsmill.se/artikel/2012/02/21/hen-ger-barnen-fler-m-jligheter Vi gillar också Nöjesguiden som i sitt senaste nummer använder ordet hen i hela tidningen istället för han och hon, även gamla Strindberg blir titulerad som hen. Du som inte redan har diskuterat ordet med dina elever passa på och gör det:

Hur blir berättelser om vi använder ordet hen?

Vilka fördelar finns med ett könsneutralt språk?

Vilka andra språk har könsneutralt pronomen?

Passa även på att gå igenom diskrimineringsgrunderna könsöverskridande identitet och uttryck med dina elever.

För yngre barn läs Kivi och Monsterhunden, med äldre elever läs senaste Nöjesguiden som du hittar här och diskutera!

OBS INSTÄLLT

100 möjligheter på Hallongrottan

Välkomna på bokprat kring boken 100 möjligheter istället för 2 med Kristina Henkel och en väldigt spännande gäst på bokhandeln Hallongrottan den 29 mars kl 19:00. Mer info hittar du snart här: Hallongrottan.com.

 

Bästa hälsningar

Kristina, Maria och David på Jämställt

Kommentarer inaktiverade.