Vårens genus- och likabehandlingsnätverk

Sagt om våra nätverksträffar:

“Bra tankeställare och konkreta metoder.”

“Spännande och viktiga frågor!”

“ROLIGT!”

Det finns fortfarande platser kvar i våra nätverksgrupper! Kom och träffa andra pedagoger och få tips, idéer och inspiration för ert arbete med jämställdhet och likabehandling. Vi träffas vid tre tillfällen på vårt kontor i Stockholm. Första träffen är i början av mars. Läs mer om upplägg och datum här: Nätverk 2012 Har du inte möjlighet att komma till Stockholm? Vi kommer gärna till din kommun och startar upp nätverksgrupper.

Sverige har fått sin första barnbok med pronomet HEN

Kivi och monsterhunden av Jesper Lundqvist och Bettina Johansson. Äntligen en barnbok som använder det könsneutrala ordet hen på huvudpersonen istället för hon eller han. Språket ger nya möjligheter och i denna sprakande och roliga bok på rim får vi möta Kivi och hen önskar sig en hund, men det blir inte riktigt som hen har tänkt sig när monster hunden kommer på besök… Från tre år och funkar även på lågstadiet och med äldre elever för att diskutera pronomen och kring diskrimineringsgrunderna könsöverskridande identitet och uttryck. Följ diskussionen kring boken här: Olika på facebook

Prova Jämställdhetstråden

Problem med kartläggningar som tar tid, analyser som inte blir av och handlingsplaner med stora fina ord som inte alltid är förankrade i klassrummet? Efter mycket arbete, slit, feedback från lärare och elever, vemod och skratt är äntligen webbverktyget Jämställdhetstråden klart för att börja användas av fler skolor. Programmet är användarvänligt från förskoleklass upp till gymnasiet. Nu erbjuder vi skolor att prova Jämställdhetstråden gratis under en månad. Läs mer om programmet här: www.traden.se och kontakta oss så skapar vi ett test konto för din skola.

 

Allra bästa hälsningar

Kristina, Maria och David

Kommentarer inaktiverade.