Genus- och likabehandlingsnätverk till våren!

Höstens nätverksträffar har varit mycket uppskattade och därför fortsätter vi med nätverket till våren. Vi träffas vid tre tillfällen och ger er ny kunskap, inspiration, möjlighet att utbyta erfarenheter med andra pedagoger och få nya metod tips!

För att kvalitén ska bli bra och för att ni ska få ut så mycket som möjligt vill vi hålla grupperna små med max 15 personer/ grupp.

Vi kommer att fortsätta med gruppen från hösten och blir det många anmälda kommer vi starta två grupper.

Vi kommer att ha två nivåer på grupperna: Nätverk och Nätverk fördjupning. Nätverk är för dig som har lite kunskap om genus och likabehandling och vill gå vidare i ditt arbete. Vi kommer att fortsätta med gruppen från hösten och temat är Fördjupning och mer! Det finns några platser kvar i denna grupp både för förskola och skola så du som känner att du redan har mycket kunskap om genus och likabehandling kan du anmäla dig till denna grupp.

För mer info och anmälan se bifogade filer.

Normkritik i praktiken

Syftet med att jobba normkritiskt är att ingen ska utsättas för diskriminering eller kränkande behandling. Normer kan begränsa och exkludera människor. Genom att ifrågasätta normer kan alla människor istället inkluderas. Intervju med David Flato i samband med våra utbildningar av Ungdomsstyrelsen. Läs intervjun här: Ungdomsstyrelsen.se

Plus SVT: Stor skillnad på jeans för pojkar och flickor

Jeansen har samma namn och angivna passform. Ändå är flickbyxan tio centimeter snävare än pojkbyxan. I programmet Plus undersöks skillnaderna mellan så kallade pojk- och flick-kläder. Eftersom kläderna märks med storlekssystemet centilong, som är tänkt utgå ifrån kroppslängden i centimeter, så blir det hela vilseledande för konsumenten tycker jämställdhetsexperten Kristina Henkel. Se programmet här: SVT play

100 möjligheter nu på norska!

Nu finns boken Ge ditt barn 100 möjligheter på norska och vi har pratat i norsk morgon TV och påbörjat jämställdhetsutbildningar i Norge som fortsätter till våren. Beställ boken på norska här: 100 muligheter.no

Jämställt på Facebook

Ni är nu många som får vårt nyhetsutskick och eftersom vi inte vill göra utskick för ofta till er så använder vi nu vår Faceboo grupp Jämställt till att skicka ut information om när det finns möjlighet att gå på föreläsningar som är gratis och andra intressanta nyheter. Under januari så kommer vi att lotta ut tre böcker på facebook. Så tryck gilla Jämställt så är du med i utlottningen. Gilla Jämställt

Jämställt på julafton

Nu sprider vi jämställdhet på självaste julafton. Lyssna på P1 Stil kl. 8.0 Om barnkläder, självkänsla och jämställdhet med Kristina Henkel.

 

Vi vill också passa på att tacka er alla för allt viktigt arbete ni gör!
och önska er en strålande jul/chanuka och ett gnistrande nyår!

Kristina, Maria och David

Kommentarer inaktiverade.