Jämställt på Skolforum

Vi bjuder på fri entré till Skolforum 31-2 november! Följ instruktionerna här för att hämta din biljett: Skolforum David W Flato håller ett seminarium om sin bok Motivera Mera! Möjligheternas pedagogik som är slutsålt. Vi kommer att finnas på mässan med ett erbjudande till skolor att prova vårt webbprogram Jämställdhetstråden gratis i en månad.

Föreläsning Sundbyberg bibliotek

Den 26 oktober kl 18.30 föreläser Kristina Henkel om boken Ge ditt barn 100 möjligheter istället för två på Sundbybergs bibliotek. Fri entré – Välkommen! Se även föreläsningen om böcker och jämställdhet den 16.10.

Månadens lästips:

Boken Tiger av Mian Lodalen är en självbiografi om att växa upp på 70-talet och bli kär i personer av samma kön. På den tiden var homosexualitet en sjukdom i Sverige. Sjukdomsstämpeln togs bort först 1979. Boken passar för elever på högstadiet och gymnasiet och ger underlag för intressanta och viktiga diskussioner om kärlek, identitet, utanförskap och sexualitet.

Olika förlag har en ny lättläst serie för skolan som handlar om Vilma och loppan. De har även andra nya titlar som passar förskolan och skolans yngre åldrar bland annat boken Varför gråter pappan? Nytt är även att de erbjuder bokpaket till både förskolan och skolan för en jämställd och jämlik bokhylla. Läs mer här: Olika förlags förkolepaket och skolpaket

Arbetar du som fransklärare?

Nu finns en intervju om barn och jämställdhet med i den Kanadensiska tidningen Gazette des Femmes. Perfekt som diskussionsunderlag på fransklektionen. Intervjun är på sid 24 tidningen hittar du här: Gazette des Femmes

 

Tack för ert arbete.
Det är ni som skapar framtiden!

Kristina Henkel, Maria Hulth och David Flato

Kommentarer inaktiverade.