Nu är vi alla igång igen!

Ny logga – Vi blir större och satsar ännu mer!

Vi på jämställt satsar ännu mer detta läsår. Vi har fler utbildningar, nätverksträffar för förskolepersonal och skolpersonal, material och metoder än någonsin. Vi har även börjat arbeta mer med likabehandling och ett normkritiskt perspektiv. Det är även glädjande att se att vi har fått nya målgrupper som är intresserade av jämställdhet som barnmorskor och köpcentrum. För att visa detta har vi en ny logga som synliggör våra nya satsningar. Nu när vi nått ut till så många skolor och förskolor i Sverige har vi skapat flera nya utbildningar och handledningar som fördjupning för er som redan gått en jämställdhetsutbildning. En enstaka utbildningsinsats räcker oftast inte. Dessutom kommer det ny forskning och nya metoder vilket ger bättre möjligheter för att lyckas med jämställdhetsarbetet!

För er i Stockholmsområdet har vi genus- och likabehandlingsnätverk

Personal från olika förskolor och skolor ger vi nu möjlighet att komma till våra lokaler och ha gemensam handledning och utbyte av erfarenheter. Vi träffas vid tre handledningstillfällen under hösten och diskuterar jämställdhet och likabehandling. På handledningen får du teoripåfyllning och tips på praktiska metoder, övningar och idéer som du kan använda i förskolan och skolan. Mellan varje handledningstillfälle får du olika arbetsuppgifter som vi sedan diskuterar kring. Läs mer här: Förskolepersonal – Skolpersonal. Bjud med alla som kan vara intresserade! Gå fyra, betala för tre! Anmäl er nu genom att maila oss på: info@jamstallt.se (skriv fyra för tre i mailet så får ni rabatten).

Vi har granskat vad det står i nya skollagen och läroplanen om jämställdhet

Nu har vi den nya skollagen och läroplanen att arbeta med i skolan. För att underlätta för er har vi sammanställt det viktigaste som står om jämställdhet i både skollagen och läroplanen. I sammanställningen har vi skrivit in egna kommentarer och förslag på diskussionsfrågor. Se eller ladda ned vår pdf om detta: Granskning av nya skollagen och läroplanen Lpfö eller Granskning av nya skollagen och läropplanen Lgr11. Behöver ni hjälp att införliva nya skollagen och läroplanen så hör av er till oss: info@jamstallt.se

 

Tack för ert arbete! Det är ni som skapar framtiden.

David W Flato, Maria Hulth och Kristina Henkel
Jämställt
info@jamstallt.se
Tel: 073-703 35 62

Kommentarer inaktiverade.