Juni 2011, snart är det semester!

I det här månadsbrevet vill vi passa på att tacka alla förskolor och skolor för ert fantastiska arbete under läsåret 10-11. Vi har utbildat mängder med förskolor, skolor och pedagoger under detta år och sett att jämställdhetsarbetet går framåt. Framför oss har vi ett spännande år med nya riktlinjer, förordningar och lagar. Nu hoppas vi att alla får tid att njuta av sommaren och kunna komma tillbaka till jobbet med energi och glädje inför allt det spännande arbete som finns.

Stor debatt om Egmonts nya tjej- och killtidningar

Vi på jämställt har varit aktiva i debatten om de nya barntidningarna som är starkt könsinriktade. Vi har skrivit debattartiklar , skapat facebookgrupp och varit med på TV o radio. Detta handlar förstås inte bara Egmont förlag och deras tidningar utan om att skapa fler möjligheter för våra barn istället för att begränsa dem.

Vidareutveckling

Under sommaren arbetar vi hårt med att vidareutveckla våra utbildningar och vårt material (som finns gratis på hemsidan), hemsidan utvidgas och allt anpassas för att följa de nya riktlinjer, förordningar och lagar som gäller för förskolan. För er del är det förstås också mycket att göra inför allt detta nya. Vilka är det som behöver vidareutbildas? Hur mycket planeringstid behövs specifikt för att t.ex. implementera de nya jämställdhetskraven? Påverkar det här en eventuell rekryteringsprocess? Och så vidare… Sommaren ger oss alla tid att tänka över viktiga frågor i lugn och ro. Kontakta oss om ni behöver bolla idéer eller funderingar. Vi har läst på.

Sverige fick storbesök av kända forskare

Den inom vetenskapen superkända forskaren Judith Butler kom efter flera års tjat till slut till Stockholm och föreläste. Ni kan se föreläsningen genom att klicka här! Hon är framförallt känd för sin queerfeministiska filosofi. Dessutom var Wendy Brown och Sara Ahmed här och föreläste, dessa forskare kopplar ihop olika områden som t.ex. politik, etnicitet och genus. Dessa forskare är mkt intressanta, men kan vara svårförstådda även för de som läst genusvetenskap.

 

Soliga hälsningar.

Maria Hulth, Kristina Henkel och David W Flato
Jämställt
info@jamstallt.se
Tel: 073-703 35 62

Kommentarer inaktiverade.