Nyhetsbrev april

Äntligen vår och nästan sommar känns det som!

Här kommer tips för mer jämställdhet och likabehandling:

Norrköping Pride

Den 6-7 maj är det Norrköping Pride och Jämställt är så klart på plats! Den 7 maj håller Marie Tomicic och Kristina Henkel föredrag om boken Ge ditt barn 100 möjligheter Istället för 2. Hela programmet till Pride hittar du här!

100 möjligheter på Kaboo

Den 11 maj finns det möjlighet för er som bor i Stockholm att höra Kristina berätta om boken 100 möjligheter istället för 2 på Kaboo i Alvik, det är gratis men begränsat med platser. Mer info om hur du anmäler dej hittar du på postit lappen på första sidan.

Vad har hänt i Sverige när det gäller likabehandling?

Följ med på en resa som börjar 1845. Genom att förstå historien kan vi förstå varför det ser ut som det gör idag. Hur kommer det sig att ordet bög är ett av de vanligaste skällsorden i skolan? Kan det hänga ihop med att det var lite drygt 30 år sedan som homosexualitet sågs som en sjukdom? Nu finns det nytt material; Likabehandlingsresa i Sverige, att ladda ner under material.

 

Soliga hälsningar

Kristina, Maria och David

Kommentarer inaktiverade.