Stockholm Pride HBT i förskola och skola

27/7 kl 13-13:45 i Pride House pratar Kristina Henkel om hur man kan arbeta med HBT-frågor i förskolan.

30/7 kl 16-17 Pride Park seminarium med Kristina Henkel om hur man kan arbeta med HBT-frågor i skolan.

Att ifrågasätta heteronormen är en förutsättning för att komma vidare med förskolans och skolans jämställdhetsarbete. Att arbeta inkluderande så att alla barn, elever och föräldrar oavsett familjekonstellation eller sexualitet känner sig välkomna är en del av förskolans och skolans uppdrag enligt lagen men hur gör vi detta i praktiken? Kristina delar med sig av sina erfarenheter och praktiska tips på de två seminarierna under Pride festivalen. Läs mer här.

Välkommen!

Regnbågsfamilj i Bamse

I senaste Bamsetidningen (nummer nr 10 år 2010) kan vi läsa om Lille Skutts bror Happ och kaninen Sixten som kommer hem till sin stubbe en dag och möts av en övergiven kaninbebis. Happ och Sixten letar efter bebisens familj men hittar dem inte och beslutar därför att kaninbebisen blir en del av deras familj. Slutet gott allting gott och lilla bebisen Suddan får komma till en lycklig familj med två pappor.

Kommentarer inaktiverade.