Istället för 2

Andra tryckningen av boken Ge ditt barn 100 möjligheter istället för 2 har äntligen kommit från tryckeriet, har du inte redan köpt en julklapp till kollegorna, morfar, din dotter eller någon annan du tycker om så är boken ett bra tips. Sagt om Istället för 2:

”Det är den absolut bästa genuspedagogiska bok jag någonsin läst. Den går så djupt men är så enkel.”

”Min svärmor blev nästan så glad att hon svimma, hon hälsar att boken är helt fantastisk!”

”Jag är så glad att det äntligen finns en bok om hur man kan bemöta alla konkreta vardagshändelser på ett genusmedvetet sätt!”

Pink stinks – är rosa en dålig färg?

Just nu är debatten i full gång när det gäller leksaker och genus. I Storbritannien har kampanjen Pink stinks fått mycket uppmärksamhet och här i Sverige har Toys ”R” Us blivit fällda av Reklamombudsmannen för könsdiskriminerande reklam. Läs mer eller lyssna på debatten med Marie Tomicic och mig i Aftonbladet, Studio 1 eller i Aktuellt. Länkar till programmen hittar du under rubriken Press. Inför skrivandet av boken Istället för 2 intervjuade vi BR leksaker som menade att ”Flickor gillar att leka med dockor och pojkar gillar att oooaa och krascha av naturen”. Läs mer, diskutera med dina kollegor, barn och elever och skriv på uppropet mot könsstereotypa leksaker här.

Lästips för stora och små!

Sen vill jag också passa på att tipsa om Sagolikt förslags nya böcker; Kalle som Lucia, Vem kan älska Ella? och Jag älskar dig så mitt hjärta brister. Läs mer och beställ böckerna på www.sagoliktbokforlag.se.

Även Olika förlag har kommit med nya barnböcker: Pinsamt värre, Krille! Uppfinnar Johanna & skrämselmaskinen, Micklan målar, Allan och Mike på promenad, Hjälte med hjärta, Isporten del 2 – Trolldräparen (fantasy berättelse 6-12 år).Läs mer och beställ böckerna på: www.olika.nu

Rädda barnen har kommit ut med ett nytt metodmaterial Allan som är tänkt för killgrupper men som passar utmärkt i den vardagliga undervisningen bland annat finns många bra tips på hur vi kan arbeta för att motverka vardagsvåld i skolan, både verbalt och fysiskt våld.

Till sist ett tips till alla er som undervisar i engelska, ungdomsserie Glee som går på torsdagar i TV 4 kl 21:00.

Jag vill även passa på att tacka er alla för ett bra år och önska er

En riktigt härlig jul med lugn och ro och ett gott nytt år!

Kommentarer inaktiverade.