Ny föreläsning: Danskjolar, magkänsla och gränser

I samarbete med utbildningsföretaget Sahlström & Sahlström ger jag till hösten 6 föreläsningar runt om i Sverige. Föreläsningen heter Danskjolar, magkänsla och gränser och handlar om hur vi kan ta jämställdhetsarbetet lite längre. Se pdf för inbjudan, datum och platser. Föreläsningen kostar 495 kr exkl moms.

Artikel om jämställd inskolning

I senaste numret av Förskoletidningen skriver jag om förskolan Skogsbrynet där man gjort om sin inskolning och sett fördelar ur ett genusperspektiv både för barn och föräldrar. Artikeln hittar du under länken Press på min hemsida.

Jämställdhet i förskolan på export

Just nu exporterar jag jämställdhet till Finland och Åland och det är roligt att berätta att vi i svenska förskolor har kommit så lång och har en så bra lagstiftning för att garantera likabehandling av barn. I Finland startar jag upp pilotprojekt på daghem i Åbo och Helsingfors och i förra veckan utbildade jag en grupp från Ålands landskapsregering.

Bokmässan i Göteborg 24-27 sep

Fredag den 25 september kl.13 är jag med i ett seminarium om hur barns sexualitet skildras i barnlitteraturen. Medverkar gör även Katarina Janouch, Vombat förlag och Anna Kostovics från RFSU. Jag kommer även finnas i OLIKA förlags monter A02:20 där du kan köpa böcker med genuskoll och diskutera jämställdhet.

Söt som en karamell

Sen vill jag också passa på att tipsa om nya boken Ge ditt barn 100 möjligheter istället för 2. Innan sommaren fick vi mycket uppmärksamhet i media SvD, DN, Korren och Metro bland annat. Du kan läsa alla artiklar under Press. Vi har även fått väldigt fin kritik:

”Det är den bästa genusbok som kommit ut den är så användbar.” Marianne Forsberg SEFIF ”Till formen är boken lättsam, nästan söt som en karamell.” Linda Dahlin Mitt i Bromma. Läs mer om boken under länken material till vänster.

 

Bästa hälsningar

Kristina Henkel, Jämställt.se

Kommentarer inaktiverade.