100 möjligheter istället för 2

Nu har äntligen boken Ge ditt barn 100 möjligheter istället för 2 kommit från tryckeriet. Boken handlar om genusfällor och genuskrux i vardagen. Genusfällor är situationer där vi könar barnen och gör dem till flickor och pojkar. Vi kallar det för genuskrux för att det är komplext och inte alltid finns enkla lösningar. I boken beskriver vi ett femtiotal genusfällor som all har praktiska tips hur man kan göra istället, helt enkelt för att göra mer jämställdhet. Eftersom vi aldrig har haft jämställdhet är den praktiska innebörden ganska abstrakt, därför lanserar vi i boken sex nya jämställdheter: Lekfull, Utseendemässig, Vänskaplig, Känslomässig, Kroppslig och Språklig jämställdhet. Boken har illustrerats av Emili Svensson som bland annat ritar i kamratposten. Den lekfulla och färgglada formen står Mia Lidbom för som 2002 fick utmärkelsen ”Utmärkt svensk form.”

Boken är en rolig och eftertänksam sommarpresent till dina kollegor eller en nybliven förälder, farfar eller mormor.

Sommarpaket

Köp boken En jämställd förskola – teori och praktik och boken Ge ditt barn 100 möjligheter istället för 2 för endast 300 kr inkl. moms (ord pris 379 kr). erbjudandet gäller till den 15:e augusti. Ange koden ”sommar” i meddelande raden när du beställer böckerna.

Dansen som möjlighet

Sen vill jag också passa på att tipsa om artikeln ”Dansen som möjlighet” i Förskoletidningen nummer 3. Där skriver jag om förskolan Svarta grisen, Kättsätter och Armbandet som alla arbetar med dansen för att göra mer jämställdhet. I artikeln kan du också läsa hur man kan motverka heteronormen och arbeta inkluderande. Artikeln hittar du under Press.

Till sist vill jag passa på att önska en riktigt skön sommar!

Kristina Henkel

Kommentarer inaktiverade.