Tävlingen om bästa jämställdhetstipset är avgjord!

Ett stort tack till alla intressanta, praktiska och genomarbetade tävlingsbidrag som vi har fått in! Roligt att så mycket jämställdhetsarbete pågår runt om i landet. Vinnarna är:

1:a pris Lekhagens förskola i Vaxholm. För att pedagogerna lägger stort fokus på att arbeta med sig självBa och håller arbetet levande med många praktiska och enkla frågeställningar i vardagen på förskolan. De vinner också första pris för att de på ett roligt sätt uppmärksammar varandra när trillar i genusfällor.

2:a pris delas mellan Föräldrakooperativet Svarta Grisen i Stockholm och förskolorna Armbandet och Kättsätter i Norrköping för att de närmat sig det svåra och laddade området att ge pojkar tillgång till attribut och uttryck som traditionellt ansetts feminina på ett roligt och avdramatiserande sätt genom att arbeta med dans.

3:e pris går till förskolan Skogsbrynet på Öland för att de har ett tydligt genustänk kring barnens föräldrar tillexempel vid inskolning.

Ni får veta mer om de tre pristagarna och deras arbeta med jämställdhet i kommande nummer av Förskoletidningen. Reportage kommer också att publiceras på Jämställt.se och OLIKA.nu.

Föreläsning i skåne om nya boken Istället för 2

Snart kommer nya boken Ge ditt barn 100 möjligheter istället för två från tryckeriet. Den beräknas vara klar för leverans andra veckan i mars. Men redan nu går det bra att boka spännande föreläsning om genusfällor och genuskrux i vardagen. Den 9:e och 10:e mars är jag och Marie Tomicic på plats i Eslöv, Laholm och Staffanstorp och pratar om vår nya bok! Föreläsningen är gratis, välkomna! För mer information och inbjudan läs här: Istället för 2.

Seminarium om barns sexualitet

Den 3:e mars kl. 17-19 bjuder RFSU stockholm in till seminariet: Att möta barns frågor om sexualitet. Deltar gör Åsa Kastbom läkare och doktorand, Eva Wendt barnmorska, Daniel Foxhage Kamratposten, Maria Bergström RFSU och jag Kristina Henkel moderator är Katarina Janoch. Seminariet är på Debaser, medborgarplatsen i Stockholm och helt gratis – välkommen till en spännande kväll!

Kommentarer inaktiverade.