Läs- och filmtips från Jämställt.se!

I normens öga är en metodbok för att tillsammans med elever ifrågasätta, granska och vända upp och ned på normer och arbeta med jämlikhet. Boken vänder sig till personal inom skolans senare del och gymnasiet. Du kan beställa boken på Friends hemsida www.friends.se.

Maskulinitet på schemat är en spännande antologi om flickor, pojkar och genusskapande i förskola och skola. Boken tar tillexempel upp hur pojkar kan förhålla sig till att få leka omvårdande lekar genom att bli en Batmanpappa eller hur genus skapas på bildlektionen. Marie Nordberg är redaktör för boken.

Tessa och GorillaRymmarDagen av Susanne Marko är en härlig saga för de mindre om en mamma som förvandlas till en Gorilla. Istället för att gå till förskolan så rymmer Gorillamamman och hennes barn till skogen och äter bullar. På kvällen har de Gorilla fest med prinsesskorv och bananer.

En liten film om jämställdhet handlar om jämställdhet i arbetslivet. Den innehåller fem spår som tar upp olika aspekter av jämställdhet på arbetsplatser och till filmen följer en lärarhandledning. Filmen behandlar frågor om ledarskap och kön, män och jämställdhet, härskartekniker och motstrategier och kan beställas gratis på www.ntgequality.se.

Jag vill även passa på att önska dig

En lugn och skön Jul

Kristina Henkel, Jämställt.se

Kommentarer inaktiverade.