Workshop Genus och naturvetenskaplig undervisning

Gratis workshop på Uppsala universitet den 28 oktober om genus och naturvetenskaplig undervisning. Jag håller i en av workshoparna som är klockan 13:30-15:0 Om bemötande av barn och elever. Det finns fortfarande platser kvar och går bra att anmäla sig! Läs mer och anmäl dej här: www.genna.gender.uu.se.

Bokmässan

Det var mycket folk på bokmässan i år och min och Olika förlags monter var välbesökt likaså de tre seminarier jag höll i – roligt att det finns så många som vill så mycket jämställdhet! Göteborgsposten skrev en notis från seminariet där jag tillsammans med Per Gustavsson (författare till Så gör prinsessor) och Ana Udovic (författare till Vem är tjuven Mirjana?) diskuterade om en barnbok kan vara jämställd. Per menar att det är svårt som författare att ha med en homofamilj i en berättelse för att många då fastnar på den detaljen, Ana menar att det är viktigt att genus och mångfaldschecka sin berättelse.

På Babyvärlden ligger artikeln ”Det heter Snippa!” ute om seminariet jag höll om barns sexualitet. Du hittar artikeln på: www.babyvarlden.se.

Två nya barnboksförlag med genuskoll!

Nu har ytterliggare två barnboksförlag som har genuskoll startats, Vombat och Sagolikt förlag. Vombat förlag är ett quuer förlag som presenterade sina första tittlar; Vad har du i väskan, Familjeboken och Tyranno. Läs mer om böckerna och beställ dem på www.vombatforlag.se.

Sagolikt bokförlag presenterade sin första titel Prinsessan Kristalla som snabbt blev min 5 årings nya favorit bok. Förlaget ger ut sagor i gammeldags bemärkning men med nytänk kring genus. Läs mer om boken på www.sagoliktbokforlag.se.

Vilda förlag som har krammärka böcker (demokrati och mångfald) presenterade tre nya verktygsböcker som är utmärka i arbetet med barnen både på förskolan och för skolans yngre åldrar. Vad vill du bli när du är stor, Vad gillar du att gör och Vilken är din favorit sak är tre böcker som vidgar barnens vyer och möjligheter. Ny fantasy serie Isporten för de äldre barnen och boken Hellre tusen myggbett om hur barn upplever separtioner. Läs mer om de olika böckerna på www.vildabok.se.

Olika förlag presenterade böckerna; Morfar blir kär, Pappa hämtar och Miklan letar. Micklan leter är för de allra minsta och har blivit min 1 årings favorit i boklådan. Boken är uni det vill säga Micklan får vara barn i hela boken och benämns varken som hon eller han. Läs mer och böckerna och beställ dem på www.olika.nu.

 

Ha det fint i höstlöven och solen!

Kommentarer inaktiverade.