Nyhetsbrev augusti

Hoppas ni alla har haft en bra ledighet och tid att ladda batterierna inför en spännande höst. Det är mycket som händer nu när det gäller jämställdhet vilket är roligt och viktigt. Regeringen satsar 100 miljoner för att utveckla jämställdhetsarbetet inom kommuner och landsting och i förra veckan presenterades ett förslag om att jämställdhetscertifiera förskolor och skolor. Den 10 september hålls ett symposium om kön och skolframgång i Stockholm. Läs mer här

Ge ditt barn 100 möjligheter istället för 2!

Under våren och sommaren har jag skrivit en ny bok som kommer att presenteras under bokmässan i Göteborg den 25-28 september. Boken heter ”Ge ditt barn hundra möjligheter istället för två” och handlar om genusfällor och genuskrux i vardagen. Den riktar sig till föräldrar och alla andra vuxna som möter barn. Min förhoppning är att boken ska kunna bygga en bro mellan föräldrar, förskola och skola och vara ett diskussionsunderlag och hjälp i förändringsarbetet. Mer information om boken och bokmässan kommer senare.

Tävling – bästa jämställdhetstipset

Under april utlyste jag tillsammans med Olika förlag och Förskoletidningen en tävling där vi efterfrågade jämställdhetstips. Många tips har strömmat in och många har hört av sig och tyckt att tiden för tävlingen har varit för knapp. Vi beslöt därför att förlänga tävlingen till den 30 november. Så varmt välkomna med era bidrag och tack alla ni som redan har skickat in!

Läs mer om tävlingen och de olika priserna här.

Soliga hälsningar

Kristina Henkel, Jämställt.se

Kommentarer inaktiverade.