Föreläsningstips och ny handeldning

Jag vill tipsa om några spännande föreläsningar som är nu under våren på Stockholms universitet. Alla föreläsningar är gratis och ingen föranmälan behövs!

Lokal J 219 Campus Konradsberg (före detta Lärarhögskolan T-bana Thorildsplan)

 Tisdagen 29/4 kl. 16:30-18:30
Klara Dolk magisterstudent. Komplicerande genuspedagogik. Feministiskt poststrukturalistiskt och queer-perspektiv.

Torsdagen 8/5 kl. 16:30-18:30
Karin Hultman doktorand. Ämnet skapar kön. Naturvetenskap i förskolan som exempel.

Fredagen 16 maj, 15-00-17.00
Anders Olsson lärare. Genuspedagogik är lättare att prata om i akademin än göra i skolan.

Sen vill jag också passa på att tipsa om en ny handledning för arbetet med likabehandling som de olika diskrimineringsombudskvinnorna har gett ut. Handeldningen hittar du här: Handledning Likabehandling

Hälsningar Kristina Henkel

 

TÄVLING – ditt bästa jämställdhetstips!

Det händer mycket på landets förskolor när det gäller genus och jämställdhet. Det vet vi. Men det är inte alltid det syns. Därför vill Jämställt.se tillsammans med Förskoletidningen och OLIKA förlag lyfta fram det fantastiska arbete som görs genom att utlysa en tävling i bästa jämställdhetstips!

Vi söker dig som pedagog eller er som förskola som arbetar för att öka jämställdheten. De goda exemplen kan vara både små och stora. Alltifrån förändringar i tilltal och språk till förändring i utformning av miljöer. Det viktiga är att förändringen underlättar för barnen att utveckla roller och färdigheter som låter dem växa som människor oavsett om de är flickor eller pojkar. Vi korar tre vinnare som får fina priser och alla vinnarna kommer dessutom att publiceras i Förskoletidningen på www.jamstallt.se och på www.olika.nu.

Vi behöver ha ditt/ert bidrag senast den 21:a maj Beskriv kortfattat ditt/ert jämställdhetstips plus en motivering varför det är bra. Bifoga gärna en bild som illustrerar tipset. Maila ditt bidrag till tavling@jamstallt.se eller skicka det med post till Förskoletidningen, Box 34, 171 77 Solna

1:a pris

6 ex av boken En jämställd förskola

15 valfria barnböcker ur OLIKAs sortiment

En årsprenumeration på Förskoletidningen och Handledarskap i förskolan

+ en spännande överraskning!

2:a pris

3 ex av boken En jämställd förskola

8 valfria barnböcker ur OLIKAs sortiment

En årsprenumeration på Förskoletidningen

3:e pris

1 ex av boken En jämställd förskola

4 valfria barnböcker ur OLIKAs sortiment

1 valfritt häfte ur Förskoletidningens utgivning

 

Kommentarer inaktiverade.