Öppen föreläsning – 14 mars 2024

Den 14 mars kl. 18:00 – 20:00 anordnar vi den öppna digitala föreläsningen ”Gör det Jämställt – praktiskt jämställdhetsarbete för alla som möter barn och unga” Passar inte tiden? Vi spelar in föreläsningen och alla som köper biljett får möjlighet att ta del av den i efterhand. Var du på vår föreläsning hösten 2023 om normmedvetenhet eller maskulinitetsnormer våren 2022? Välkommen igen, denna föreläsningen djupdyker i praktiskt jämställdhetsarbete.

När?

Onsdag, den 14 mars 2024 kl. 18:00 – 20:00

”Lärde mig nya infallsvinklar tex att värdera feminina egenskaper som extra värdefulla.”

”Tack! Äntligen en utbildning i ämnet som känns som nästa nivå.”

Den 14 mars kl. 18.00 anordnar vi en öppen digital föreläsning om praktiskt jämställdhetsarbete för alla som möter barn. Föreläsningen bygger på vår storsäljande bok ”Gör det Jämställt — praktiskt jämställdhetsarbete i förskola, skola och fritidshem” som vi nu har tryckt upp för tredje gången.

Med jämställdhet i praktiken kan vi skapa fler och bättre förutsättningar för barn och ungdomar. Föreläsningen visar på problem och vanliga fällor, men framförallt lyfter vi fram bra sätt att skapa jämställdhet på. Vi ger er en verktygslåda för jämställdhet!

Låt hela skolan eller förskolan delta i föreläsningen som en del av ert fortbildningsarbete. Det går bra att antingen visa föreläsningen på helskärm eller låta personalen delta hemifrån eller i mindre grupper. Det går även att köpa biljetter till enstaka personer eller som privatperson. Föreläsningen passar alla som har barn i sin närhet – oavsett om det är i ditt yrke eller privat. Passar inte tiden? Vi spelar in föreläsningen och alla som har köpt biljett får möjlighet att se föreläsningen när det passar.

Tipsa gärna personer i din närhet – dina barns pedagoger, mostrar och morbröder, far- och morföräldrar, tanter eller farbröder eller vem som helst som har ett intresse för att skapa mer jämställdhet.

Har ni pengar kvar i årets budget? Biljetterna betalas nu och är därför ett bra sätt att säkerställa utbildning utan att pengarna brinner inne.

Perfekt fortbildning för personal i förskolan, skolan, föreningar och alla andra som möter barn och unga.

När och hur?

Torsdagen den 14 mars 2023 kl. 18:00 – 20:00 via vår säkra plattform Samba – inga nedladdningar krävs. Föreläsningen körs direkt i webbläsaren. Passar inte tiden? Vi spelar in föreläsningen och alla som köper biljett får möjlighet att ta del av den i efterhand.

Låt hela verksamheten delta i föreläsningen som en del av er fortbildning. Det går bra att antingen visa föreläsningen på helskärm eller låta personalen delta hemifrån eller i mindre grupper. Det går även att köpa biljetter till enstaka personer och passar även dig som möter barn privat.

Verksamheter med över 50 personer kan mejla oss för anpassat pris. Info@jamstallt.se

Vi har i många år erbjudit föreläsningar runt om i Sverige  – som alltid har blivit fullsatta! Med den digitala formen kan vi erbjuda föreläsningen till alla i hela Sverige samtidigt. Var du på vår föreläsning hösten 2023 om normmedvetenhet eller maskulinitetsnormer våren 2022? Välkommen igen, denna föreläsningen djupdyker i praktiskt jämställdhetsarbete.

Mer om innehållet

  • Vad är genus och jämställdhet?
  • I vilka situationer är det vanligt att vi bemöter barn ojämställt?
  • Hur påverkar ojämställdheten barnens utveckling, val och lärande?
  • Hur kan vi ge barnen fler möjligheter?

Föreläsningen börjar med en kort teoretisk genomgång av vad kön, genus och heteronormen innebär och hur vi kan förstå de mekanismer som ligger bakom och skapar ojämställdhet. Grundläggande genusteori varvas med humor och vardagsnära exempel på hur ojämställdhet tar sig uttryck och skapas på förskolor. Föreläsningen tar även upp varför det är problematiskt att tilldela barn och vuxna stereotypa roller och vad vi alla har att vinna på ett jämställt förskolor.

Jämställdhetshjulet – en modell för jämställdhets- och förändringsarbete i förskolan presenteras. Modellen bygger på forskning och erfarenheter kring att skapa jämställdhet och finns med i vår bok Gör det Jämställt — praktiskt jämställdhetsarbete i förskola, skola och fritidshem. Praktiska verktyg, metoder och tips presenteras. Bland annat tas det upp vad ett jämställt bemötande innebär och hur vi kan lägga märke till när vi omedvetet behandlar barn olika.

Upplevelsebaserat lärande

Vi blandar inskick från publiken, filmklipp och personliga erfarenheter för att väcka tankar och engagemang. Vi använder oss alltid av upplevelsebaserat lärande på våra utbildningar – även de digitala. Våra föreläsningar är därför aldrig tråkiga, vi pratar om allvarliga saker utan att det känns hopplöst. Bli inte förvånad om du både skrattar och gråter! Vi rekommenderar att se föreläsningen live men det går utmärkt att ta del av den vid det tillfälle som passar er.

”Den bästa digitala föreläsning jag har varit på!”

När?

Onsdag, den 14 mars 2024 kl. 18:00 – 20:00

Via den digitala plattformen ”Samba”. Inga nedladdningar krävs utan visas direkt i webbläsaren. Ni får länken och instruktioner i en PDF efter att ni köpt biljetten. Passar inte tiden? Vi spelar in föreläsningen och alla som köper biljett får möjlighet att ta del av den i efterhand.

Kostnad?

  • 3500 kr per verksamhet upp till 50 personer (inklusive moms)
  • 250 kr per person (inklusive moms)

Verksamheter med över 50 personer kan mejla oss för anpassat pris. Info@jamstallt.se

”Stort engagemang, intressanta tankar och frågeställningar.”

Målgrupp

Varmt välkomna till all personal i förskola, skola, fritidshem, idrottsföreningar och andra verksamhet som möter barm och ungdom! Och alla ni andra som har unga i er närhet eller bara vill lära er mer om normer och inkludering.

Om föreläsningar med Jämställt

Vi på Jämställt har sedan 2006 erfarenhet att på ett roligt, inspirerande och kunnigt sätt förmedla kunskaper om jämställdhet, normmedvetet förhållningssätt, normkritisk pedagogik och inkludering. Under pandemin har vi ställt om nästan hela vår föreläsningsverksamhet till den digitala formen med fantastiska utvärderingar. Vi har tagit fram ett koncept där deltagarna engageras och är delaktiga.

”FANTASTISK föreläsare och FANTASTISKT bra och tankeväckande innehåll! Både skratt och gråt, många tankar.”

”Superbra att det var interaktivt, dvs. en blandning av prat och spel. Mycket bra och engagerande övningar!”

”Engagerade och kunniga föreläsare. En bra blandning av föreläsning, uppgifter och filmer. Bra val av filmer.”

Föreläsare

Bild på Maria och David

Föreläsare är Maria Hulth och David Flato som båda är mycket uppskattade föreläsare med lång erfarenhet av dessa frågor. Läs mer om utbildarna här.

”Engagerade föreläsare som kopplade ihop föreläsningen med situationer i deras eget liv”

Tillgänglighet
Vi vill att våra föreläsningar ska vara tillgängliga. Har du önskemål för hur den digitala föreläsningen ska vara tillgänglig för dina behov, skicka ett mejl till info@jamstallt.se