Öppen föreläsning 12 augusti: Gör det jämställt – praktiskt jämställdhetsarbete (digital)

Under förarbetsdagarna i augusti anordnar vi öppna digitala föreläsningar för personal i grundskolan. Med jämställdhet i praktiken kan vi skapa fler och bättre förutsättningar för barn och ungdomar. Föreläsningen visar på problem och vanliga fällor, men framförallt lyfter vi fram bra sätt att skapa jämställdhet på. Sätt igång läsåret med en verktygslåda för jämställdhet!

Illustration av Louise Winblad. Från boken ”Gör det Jämställt”

Föreläsningen bygger på vår bok ”Gör det Jämställt” som har uppdaterats efter de nya läroplanerna som gäller från 2022, där bland annat samtycke och relationer lyfts fram tydligare.  Vi blandar inskick från publiken, filmklipp och personliga erfarenheter för att väcka tankar och engagemang. Vi använder oss alltid av upplevelsebaserat lärande på våra utbildningar – även de digitala. Våra föreläsningar är därför aldrig tråkiga, vi pratar om allvarliga saker utan att det känns hopplöst. Bli inte förvånad om du både skrattar och gråter!

Låt hela skolan delta i föreläsningen som en del av ert uppstartsarbete. Det går bra att antingen visa föreläsningen på helskärm eller låta personalen delta hemifrån eller i mindre grupper. Det går även att köpa biljetter till enstaka personer.

Antalet platser är begränsade så boka nu!

”Den bästa digitala föreläsning jag har varit på”

När?
Torsdag, den 12 augusti 2021 kl. 9-11

Kostnad?
3500 kr per skola exklusive moms
250 kr per person exklusive moms

Var?
Via den digitala plattformen ”Samba”. Inga nedladdningar krävs utan visas i webbläsaren. Länk kommer skickas till er.

”Stort engagemang, intressanta tankar och frågeställningar.”

Målgrupp
Varmt välkomna all personal i  grundskola och fritidshem! Och alla ni andra som har barn och ungdomar i er närhet eller bara vill lära er mer om jämställdhet.

Mer om föreläsningen

  • Vad är Jämställdhet och genus?
  • I vilka situationer är det vanligt att vi bemöter elever ojämställt?
  • Hur kan vi jobba med eleverna kring samtycke?
  • Hur kan vi ge barn fler möjligheter och bättre förutsättningar?

Grundläggande genusteori varvas med humor och vardagsnära exempel på hur ojämställdhet tar sig uttryck och skapas.  Vi utgår från vårt Jämställdhetshjul där vi vänder på de orsaker som skapar ojämställdhet och ger  praktiska förhållningssätt, verktyg och metoder för att skapa fler möjligheter och bättre förutsättningar för alla barn.

Jämställdhetshjulet innehåller metoder som passar lika bra utanför skolan. Det handlar om hur vi kan möta barn och unga på ett jämställt sätt men även hur vi kan undvika vanliga fällor som skapar ojämställdhet.

Föreläsningen bygger på boken ”Gör det Jämställt- praktiskt jämställdhetsarbete i förskola, skola och fritidshem” som passar utmärkt att jobba vidare utifrån. Läs mer om boken. 

Om föreläsningar med Jämställt
Vi på Jämställt har sedan 2006 erfarenhet att på ett roligt, inspirerande och kunnigt sätt förmedla kunskaper om jämställdhet, normkritisk pedagogik och inkludering. Under pandemin har vi ställt om nästan hela vår föreläsningsverksamhet till den digitala formen med fantastiska utvärderingar. Vi har tagit fram ett koncept där deltagarna engageras och är delaktiga.

”Väldigt bra belysning av de olika delarna för att skapa jämställdhet. Det finns så mycket mer att tänka på än vad jag tror att jag gör i mitt tänkande och agerande. En spark i rätt riktning!”

”Bra med konkreta exempel på hur man kan arbeta med jämställdhet i skolan. Bra att varva med filmer som är användbara även för elever”.

”Engagerade och kunniga föreläsare. En bra blandning av föreläsning, uppgifter och filmer. Bra val av filmer.”

Föreläsare
Föreläsare är Maria Hulth och David Flato som båda är mycket uppskattade föreläsare med lång erfarenhet av dessa frågor. Läs mer om utbildarna här.

”Engagerade föreläsare som kopplade ihop föreläsningen med situationer i deras eget liv”

Tillgänglighet
Vi vill att våra föreläsningar ska vara tillgängliga. Har du önskemål för hur den digitala föreläsningen ska vara tillgänglig för dina behov, skicka ett mejl till info@jamstallt.se

Biljetter till föreläsningen
Faktura till föreläsningen skickas efter genomförd föreläsning. Bokad plats går ej att avboka och kommer att faktureras. Boka platser här: