Lunchföreläsning – jämställdhet i nya socialtjänstlagen

När? 10 juni kl 12:00-12:45
Plats: Digitalt
Kostnad: kostnadsfri

Om föreläsningen

Den 1 juli 2025 förväntas den nya socialtjänstlagen träda i kraft – en lag som ställer tydligare krav på jämställdhet i socialtjänstens arbete. Vad innebär detta i praktiken? Och hur kan din verksamhet säkerställa att jämställdhetsperspektivet integreras på rätt sätt?

För att leva upp till kraven kring jämställdhet behöver vi förstå hur kön och normer påverkar både bedömningar och insatser. Den här utbildningen ger praktiska verktyg för att säkerställa att socialtjänstens arbete genomsyras av jämställdhet och att insatser formas rättvist.

Välkommen till vår kostnadsfria lunchföreläsning den 10 juni kl. 12:00–12:45, där vi ger en introduktion till lagens krav och konkreta exempel på hur jämställdhet kan stärka socialtjänstens arbete. Lunchföreläsningen är ett utmärkt tillfälle att få inspiration och se om vår utbildning kan vara värdefull för er verksamhet. Läs mer om vår föreläsning för socialtjänsten.

Sagt om föreläsning om nya socialtjänstlagen för socialtjänsten i Vallentuna: 

”Gav tydliga exempel på vad man kan jobba med, en engagerande utbildning”

”Så viktig och väcker många tankar och reflektioner.

”Intressant, fångade uppmärksamhet och belyste svårigheterna med jämställdhet på ett icke dömande sätt”

Målgrupp

Föreläsningen riktar sig till dig som arbetar inom socialtjänsten eller på annat sätt har en roll i planering, styrning eller utveckling av socialt arbete. Oavsett om du är chef, handläggare, strateg eller verksamhetsutvecklare får du värdefull kunskap om de nya jämställdhetskraven och hur de kan omsättas i praktiken.

Bild på Maria och David på kontoret

Upplevelse- och evidensbaserat lärande

Vi tror på att lära genom upplevelser. Vi använder oss därför alltid av upplevelsebaserat lärande på våra utbildningar.

På den här lunchföreläsningen låter vi bland annat deltagarna göra ett digitalt bingo-spel som bygger på övningen ”privilegie walk” för att väcka tankar och synliggöra normer. Vi har utvecklat system som gör det möjligt att engagera publiken oavsett antal deltagare eller om det sker digitalt. Våra föreläsningar är därför aldrig tråkiga, vi pratar om allvarliga saker utan att det känns hopplöst. Bli inte förvånad om du både skrattar och gråter! Vi blandar övningar, filmklipp och personliga erfarenheter för att väcka tankar och engagemang.

Anmäl dig här

I god tid innan föreläsningen skickar vi dig en länk till Teams där föreläsningen ges.  Anmäl dig via det här formuläret.

Om oss föreläsare och Jämställt

Jämställt har sedan 2006 arbetat med frågor kring jämställdhet, normmedvetenhet, mångfald, inkludering, hbtqi+ och normmedvetenhet. Genom föreläsningar, handledning, workshops samt utveckling av metoder och material har vi stöttat en mängd olika verksamheter i deras strävan mot en mer inkluderande miljö. Våra utbildningar är interaktiva och kan genomföras både fysiskt och digitalt, med metoder som engagerar deltagarna oavsett format.

Maria Hulth och David Flato är grundarna av Jämställt och de som leder föreläsningen. Båda är experter inom sina områden och har omfattande erfarenhet av att utbilda kommuner, företag, organisationer, skolor och myndigheter i frågor som rör jämställdhet och normmedvetenhet. De har även författat böcker och utvecklat metodmaterial för olika organisationer och myndigheter. Deras föreläsningar är kända för att vara engagerande, interaktiva och anpassade efter deltagarnas behov.

Har ni några frågor? Mejla på info@jamstallt.se

Bild från en föreläsning med Jämställt.
Rulla till toppen

Utbildningar

Material